Translate

Thursday 27 June 2013

Tip of the Month: All about black pepper


Το μαύρο πιπέρι περιέχει την πιπερίνη, η οποία ερεθίζει καποιους γευστικούς κάλυκες, που με τη σειρά τους στέλνουν μηνύματα στο εγκέφαλο. Στην διάρκεια της πέψης του αυξάνονται και τα γαστρικά και παγκρεατικά ένζυμα και κυρίως η χυμοθρυψίνη (ένζυμο απαραίτητο για την πέψη των πρωτεϊνών), καθώς και η λιπάση και τα χολικά οξέα (απαραίτητα για την πέψη τους λίπους).Πρόσφατη έρευνα έδειξε ότι η αύξηση των ενζύμων αυτών μετά από κατανάλωση μαύρου πιπεριού μπορεί να φτάσει και το 40%.Πέραν αυτού όμως αποτελέι άριστη πηγή σιδήρου καθώς ένα κουταλάκι μας δίνει το 1/10 που χρειαζόμαστε ημερισίως.

No comments:

Post a Comment