Translate

Sunday 18 August 2013

Φαλέφελ (ή αλλιως ρεβυθοκεφτεδάκια)

Υλικά:

~1 κιλό ρεβύθια (τα βάζω σε κατσαρόλα με νερό από το βράδυ για να μαλακώσουν)
~2 μεγάλα κρεμμύδια
~4-5 μικρά σκόρδα
~μισό κλωνάρι μαιντανός
~αλατοπίπερο
~τριμμένος κόλιανδρος
~1/3 ξερής φρατζόλας ψωμιού
~σουσάμι
((~1-2 αυγά))



Εκτέλεση:

Βάζω τα πάντα στο μιξερ -εκτός απο το σουσάμι και τα αυγά-
Τα ανακατέυω και αν το μείγμα βγει νερουλό, βάζω τα αυγά
Τα πλάθω
Βάζω σε ένα πιάτο το σουσάμι και βουτάω τους κεφτέδες
Βάζω τους κεφτέδες στο τηγάνι με σιγανή φωτιά μέχρι να αρχίσουν να σκουραίνουν από τη μία πλευρά, τότε τα γυρνάω
Όταν εχουν παρει χρώμα και απ' τις 2 πλευρές, τα βγάζω απ' το τηγάνι, περιμένω να κρυώσουν και είναι έτοιμα!!!


Συμβουλή: Συνοδεύονται και με γιαούρτι :)

1 comment:

  1. περιμένουμε εναγωνίως να μας τα φτιάξεις!

    ReplyDelete